biodanza weekend retraite ‘Lichten Liefde’ in de lijnen transcendentie en affectiviteit 3e van Vierluik verdiepingsweekenden

biodanza weekend retraite ‘Lichten Liefde’ in de lijnen transcendentie en affectiviteit 3e van Vierluik verdiepingsweekenden

za 23 november 10.30 tot zo 24 november 17:30
De Balzaal III
Jac. P. Thijsselaan 45
2803 RT Gouda
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-50569383
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Weekend
Kosten:
€ 160,- - € 190,- (incl. lunches, diner op zaterdag en – als bonus- een half uur coaching na het weekend)
Docente:
Geny Wuestman
Organisator:
Geny Wuestman

‘Licht en liefde’ Stralend leven met gratie en plezier

Ervaar het zelf in dit biodanza verdiepingsweekend met Geny

23 en 24 november 2024

Mag het leven voor jou soms ook wel eens wat lichter aanvoelen? En misschien wel meer dan soms… Denk je regelmatig: ‘Ging alles maar net iets meer vanzelf, iets minder dat gevoel van die zware deken?’ Ben je toe aan het ervaren van meer plezier in je leven, of meer lichtheid? Zou je willen dat veel zaken iets meer vanzelf de goede kant op zouden gaan? Verlang je daarbij ook zo naar meer liefde en schoonheid in je leven? Of naar meer verbinding en heelheid?

Dan is de kans groot dat jij een hele goede reden hebt om alles wat je hierna gaat lezen tot je te nemen. En te voelen of dit past. In dit derde verdiepingsweekend op rij gaan we werken met ingrediënten die alles wat je hierboven leest op bijna magische wijze helpt realiseren.

Affectiviteit en transcendentie

Twee ijzersterke componenten uit de 5 lijnen van biodanza die deze magie tot stand gaan brengen, affectiviteit en transcendentie, zijn de uitverkoren lijnen waar we in dit verdiepingsweekend mee gaan dansen en mee gaan zijn.

Transcendent zijn geeft je het gevoel deel uit te maken van een groter geheel. Het zorgt dat je je één en verbonden voelt met de natuur en met de mensen om je heen.

Affectiviteit staat bekend als de lijn van de liefde met verbinding, aandacht, compassie en het samenzijn. Het leidt tot het goed hebben met en zorgen voor elkaar.  Het nodigt uit om aandacht en compassie te hebben voor jezelf en voor anderen en ook om af te stemmen op jezelf en de ander.

Het weekend start met vrolijke en vitale dansen, waardoor we verbinding gaan ervaren met ons lijf  en het plezier ervaren met onze mededansers. Daarbij besteden we aandacht aan onze ‘wortels’, wat maakt dat we stevig op onze benen komen te staan. Je voelt je lijf immers pas goed als je volledig geaard bent, los van het drukke denkhoofd.

Tijdens het rustige gedeelte raken we in een andere laag van ons bewustzijn. Het gevolg daarvan is dat we steeds meer verbinding en eenheid ervaren met alles en iedereen om ons heen. Het liefdevol zijn, zowel naar jezelf als naar anderen, gaat dan vanzelf. Je ervaart heelheid en eenwording met je omgeving.

Tegelijkertijd blijf je bij jezelf en sta je op eigen benen. Je hoeft niet te leunen op anderen, terwijl je wel heel goed de steun ervaart van mededansers. Vanuit het eerdere, vitale deel van de workshop, is voor die ervaring de basis al gelegd.

In de dans volgt nu, als bijna vanzelf, steeds meer lichtheid en liefde.  Een energie die je  kunt meenemen na afloop, in je dagelijks leven. Waar je ook bent.  Dat is precies de kern waar het in biodanza om draait: het vermogen ontwikkelen, om al het fijne wat je opbouwt, te integreren en voort te zetten buiten de veilige bedding van de dansworkshop. Ook als het eens tegen zit kun je dan makkelijker in de schoot van lichtheid en liefde terugkeren.

De kracht van biodanza

Biodanza is een oefenplek waarin we onbekommerd, al dansend, kunnen leren. We mogen spelen met en proeven aan alles wat we fijn vinden. Een zonneklare afspraak die daarbij voor iedereen geldt is dat we afstemmen op onszelf en de ander en elkaar altijd respectvol behandelen. Dit biedt de perfecte dimensie om helemaal te ontdekken en te zijn wie je bent.

Wat mag je uit dit weekend meenemen? Een kleine greep:

 • Je openen voor liefde en lichtheid
 • Ervaren dat je een ‘goddelijk’ wezen bent
 • Ervaren dat je licht en liefde eindeloos kunt verspreiden
 • Aanvoelen van de eindeloze lichtheid en liefde van anderen
 • Eenheid met alles en iedereen om je heen ervaren.

Gun jij jezelf dit cadeau?

De weekendprogramma’s vormen onderling een vierluik met een sterke onderlinge wisselwerking en diepe doorwerking. Niettemin is het ook mogelijk om één, twee of drieweekends te volgen.

Praktische details

Data 23 en 24 november 2024

Inloop 10.00 uur

Tijd 10.30 – ca. 17.30 uur (op zaterdag gevolgd door het diner)

Waar? De Balzaal III (ook bekend als de grote zaal van Het vijfde huis)

Jac. P Thijsselaan 45 Gouda

Het team doet er alles aan om jou zorgeloos te laten genieten, zelfs over het eten hoef je niet na te denken.

 • Je wordt ontvangen met koffie, thee en wat lekkers.
 • De hele dag is er fruit en staan er tussendoortjes.
 • Er wordt beide dagen een heerlijke lunch geserveerd met soep en salade.
 • Op zaterdagavond wordt er een diner geserveerd.

Team

Biodanzadocent Geny Wuestman wordt met ondersteund door een team van enthousiaste docenten (Bea Grobben, Susan Leemans en Maria Vermeeren) en assistenten ( Yolanda, Annette en Denny).

Coaching

Het blijft niet bij het weekend, ook de nazorg is goed geregeld. Eén a twee weken na het weekend ontvang je een coachingsgesprek met Geny (of één van de andere docenten die aanwezig was in het weekend) van 30 minuten tijdens een zoomsessie. Loop je dus na het weekend ergens tegenaan? Dan is deze sessie een goed moment om dit na te bespreken.

Prijzen (incl. lunches, diner op zaterdag en – als bonus-  een half uur coaching na het weekend)

 • Standaardprijs voor één weekend: € 190,-
 • Pakketprijs voor twee weekenden: € 360,- (€ 180,- per weekend*) – bespaar € 20,00
 • Pakketprijs voor drie weekenden: € 510,- (€ 170,- per weekend*) – bespaar € 60,00
 • Pakketprijs voor vier weekenden: € 660,- (€ 165,- per weekend*) – bespaar € 100,00

Vroegboekprijs tot 15 juli 2024:

 • Standaardprijs voor één weekend: € 185,-bespaar € 5,-
  Pakketprijs voor twee weekenden: € 350,- (€ 175,- per weekend*) – bespaar € 30,00
  Pakketprijs voor drie weekenden: € 495,- (€ 165,- per weekend*) – bespaar € 75,00
  Pakketprijs voor vier weekenden: € 640,- (€ 160,- per weekend*) – bespaar € 120,00

* Let op: stel, je boekt een arrangement van twee weekends voor de aangegeven prijs. Indien je na deelname aan deze weekends besluit om nog één of twee extra weekends bij te boeken, geldt de weekendprijs die vermeld staat in de prijslijst voor de dan betreffende periode. Voor alle duidelijkheid:  je komt in dit geval niet in aanmerking voor korting met terugwerkende kracht.

De annuleringsvoorwaarden vind je hier.

Wil je graag meedoen en heb je moeite om de kosten op te brengen? Mail of bel dan Geny . Dan zoeken we samen naar een oplossing.

Wil je in de buurt overnachten? En vind je het leuk om bij iemand te overnachten die biodanza kent? Een aantal biodanzadansers in Gouda en omgeving biedt een slaapplek aan voor € 25,- per nacht inclusief ontbijt. Vraag Geny naar de mogelijkheden.

Klik hier voor meer informatie over alle weekenden van het vierluik.

 1.  28 en 29 september 2024 ‘Speels en sensueel’ in de lijnen creativiteit en seksualiteit
 2.  26 en 27 oktober 2024 ‘Lust en liefde’ In de lijnen seksualiteit en affectiviteit
 3.  23 en 24 november 2024 ‘Licht en liefde’ in de lijnen affectiviteit en transcendentie
 4.  18 en 19 januari 2025 ‘Creatieve flow’ in de lijnen transcendentie en creativiteit

Hier vind je reacties van deelnemers aan het biodanza Drieluik in het voorjaar van 2023

Iedereen met biodanza-ervaring is welkom en uiteraard ook liefdeskoppels.

Reserveer je plekje

Aanmelden en betalen: mail Geny Geny@dansenleef.nl

Heb je vragen? Of twijfel je of het iets voor je is? Bel Geny 06-50569383