Dans het Orakel Biodanza in de Franse Ardennen

Dans het Orakel Biodanza in de Franse Ardennen

zo 21 juli 16:00 tot vr 26 juli 14:00
Centre Buirefontaine
Buirefontaine
Aubenton
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
0640583378
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Meerdaags
Kosten:
vroegboekkorting 699,- tot 15 mei, 749,-
Docente:
Annette Heynderickx
Organisator:
Annette Heynderickx

Dans het Orakel

Dans het orakel is het eigen bestaan dansen. Door middel van beweging geven we het immense antwoord terug aan de kosmos. De innerlijke betekenis ervan incarneert binnenin onszelf, wordt ontcijferd in het ritueel van de dans.” Rolando Toro

Het immense antwoord luidt als volgt:” Het water op de aarde vult alle leemten op en blijft er hecht mee verbonden. De sociale organisatie van de oudheid was gebaseerd op dit principe. Het water vloeit vanzelf samen, omdat het in al zijn delen onderhevig is aan dezelfde wetten. Zo kan ook de menselijke maatschappij op basis van gemeenschappelijke belangen een gesloten geheel vormen, waarin elk lid zich een deel van het geheel voelt en zijn werkelijke belang ziet in solidariteit.” ( Itjing)

“De beelden van het Orakel zijn kosmische metaforen aldus Rolando Toro. Zij verwijzen naar bewegingspatronen waarvan wij als mens onderdeel zijn. Dans is de perfecte handeling van synchroniciteit met de krachten van het leven. 

Als individu zijn we onderdeel van een groter organisme. Door individualisering, competitie, hectiek, discriminatie of afgunst wordt onze eenheid en verbondenheid belemmerd. In Biodanza kunnen we een samenleving, een systeem van resonantie creëren, een “sleutel” vinden in staat om het zaad van schoonheid in onszelf en de ander te ontdekken.

Het worden intens mooie dagen van warm samenzijn, leven en dansen. Ben je er ook bij? 

We verblijven op een heerlijke plek te midden van de natuur. Dagelijks dansen we een of twee vivencia’s. Tussendoor is er alle tijd om bij de fontein te zitten, het labyrint te lopen, te zingen, luieren, een goed gesprek, een boek, wandeling, een lekker glas wijn…

We zijn te gast in het mooie centrum Buirefontaine van Chantal en René. Zij verzorgen alle heerlijke maaltijden