Dans het orakel

Dans het orakel

zo 23 juli 16:00 tot vr 28 juli 14:00
 • Centre Buirefontaine
  4 Ham. de Buire Fontaine
  Aubenton
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  0640583378
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Meerdaags
 • Kosten:
  699,-all in: workshop, overnachten en volpension

Dans het Orakel 

Rolando Toro over ‘Dans het orakel’ (I Tjing): ‘

Het orakel gaat over archetypen die verwijzen naar kosmische bewegingspatronen waarvan wij als mens onderdeel zijn.  Dans het orakel geeft richting aan om terug af te stemmen op wie we in werkelijkheid zijn’.

Voor de veertiende keer geeft het Orakel een precies antwoord, beeld of archetype waarmee we dansen. Voor nu geeft het orakel

het beeld van een zwevende vogel.

En daarmee de boodschap die het teken verkondigt.  “Maar de vogel moet niet te hoog willen vliegen en zich verbeelden dat hij tot de zon kan komen: hij moet bij de aarde blijven, waar zijn nest is.”

Ieder kent dit fenomeen wel van (te) hoog willen vliegen, zichzelf overtreffen en de grond onder de voeten verliezen, te veel hooi op de vork…Het vraagt kleine stapjes, zelfregulatie en aandacht voor het nest! Dat nest zijn wij zelf…om daar te beginnen!

Treffend dan is het om in de dans het antwoord te ontvangen als een globale emotie, als een totale lichaamsgewaarwording. Het raadsel openbaart zich, wordt in de dans ontcijfert. Want dans is hier de perfecte daad van synchroniciteit met de krachten van het leven.

Met de dansen van de I Tjing leerde Rolando me hoe Biodanza de bloei van nieuwe bewustzijnstoestanden door die gesynchroniseerde werking van muziek, beweging en de opgeroepen vivencia stimuleert.

For I dance
And drink & sing;
Till some blind hand
Shall brush my wing.

William Blake

We verblijven op een heerlijke plek te midden van de natuur. Dagelijks dansen we één (woensdag) of twee vivencia’s (dans sessies). Tussendoor is er tijd om alleen of samen bij de fontein te zitten, het labyrint te lopen, zingen, luieren, een goed gesprek, een boek, een wandeling, glas wijn…En te genieten van de verrukkelijke maaltijden die met liefde door Chantal en René bereid worden.