Dans het orakel

Dans het orakel

zo 23 juli 16:00 tot vr 28 juli 14:00
Centre Buirefontaine
4 Ham. de Buire Fontaine
Aubenton
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
0640583378
Doelgroep:
volwassenen: Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Meerdaags
Kosten:
699,-all in: workshop, overnachten en volpension
Docente:
Annette Heynderickx
Organisator:
Annette Heynderickx

Dans het Orakel 

Het orakel verwijst naar kosmische bewegingspatronen waarvan de mens onderdeel is.  Het werkt op een onbewust niveau, in een dynamisch veld, gesynchroniseerd met de krachten van het leven.

Wat vertelt het orakel ons precies en hoe gaan we het dansen? 

De structuur van het orakel (hexagram) geeft aanleiding tot de uitspraak, dat de boodschap door een vogel wordt gebracht. Zij laat het beeld zien van een zwevende vogel. Maar de vogel moet niet te hoog willen vliegen en zich verbeelden dat hij tot de zon kan komen: hij moet bij de aarde blijven, waar zijn nest is”. Daarmee brengt hij de boodschap die het teken verkondigt!

En…ieder kent dit fenomeen, (te) hoog willen vliegen, de grond onder de voeten verliezen, het hebben van (te) veel hooi op de vork.

In deze vijf dagen ontcijferen en incorporeren we het raadsel van het orakel in het ritueel van de dans . Haar innerlijke betekenis zal zich in iedere deelnemer in kleine stapjes en met veel precisie openbaren

Biodanza stimuleert de bloei van nieuwe bewustzijnstoestanden door de gesynchroniseerde werking van muziek, beweging en de opgeroepen vivencia.

Dagelijks dansen we een of twee vivencia’s (samen 9). Tussendoor is er veel tijd om alleen of samen bij de fontein te zitten, het labyrint te lopen, zingen, luieren, een goed gesprek te hebben, een boek, wandeling, een glas wijn…Terwijl Chantal en René voor ons verrukkelijke maaltijden bereiden

Kom het meemaken, er zijn nog een tweetal plaatsen.

For I dance
And drink & sing;
Till some blind hand
Shall brush my wing.

William Blake