Start Cyclus VI van de opleiding tot Biodanza Docent

Start Cyclus VI van de opleiding tot Biodanza Docent

za 16 oktober 10:00 tot zo 17 oktober 18:00
 • t' werkhuis Muzieklokaal
  Zegelstraat
  Antwerpen
 • Website:Ga naar de website
 • Telefoonnummer:
  0640583378
 • Doelgroep:
  volwassenen: Volwassenen
 • Niveau:
  Gemengd
 • Duur:
  Weekend
 • Kosten:
  140,- tenzij green buitenlandse docent komt dan is het 150,-

Instinctmatig herkent elk levend wezen haar oneindige wijsheid en de ideale omstandigheden voor expressie en ontwikkeling. De Biodanza opleiding ondersteunt dit ontwikkelingsproces. Zij gebruikt de optimale omstandigheden welke zijn: muziek, beweging en vivencia om het mysterie van leven in en buiten ons op te roepen en daarmee synchroon te zijn.

We leren “de emotie van het leven” te bewegen, deze te laten vibreren en pulseren. Om de dimensie die we al vroeg door opvoeding en cultuur verloren zijn te hervinden en weer te verbinden met het leven en de natuur.

Biodanza is een verhaal van de passie van een man. Het begon meer dan 50 jaar geleden in Santiago Chili, uiteindelijk kwam het ook tot ons dankzij het doorzettingsvermogen, de vindingrijkheid en intuïtie van Rolando Toro, die psycholoog, dichter, muzikant en emeritus-hoogleraar Medische Antropologie in het centrum van Santiago was.

Rolando Toro observeerde de mens. De mens van de twintigste eeuw gedefinieerd als “modern, ontwikkeld, gecultiveerd, beschaafd, geavanceerde.” Hij keek naar gewoonten, gedrag, ziekte en wanhoop. En hij begreep volstrekt niet waarom de zogenaamde beschaving, in plaats van het bevorderen van een globale evolutie van de mens zo’n negatieve gevolgen had. Hij constateerde dat de mens geleidelijk aan meer geatrofieerd werd van zijn eigen zijn, de identiteit. De eenvoudigste en meest natuurlijke impulsen als vreugde, vitaal elan, creatieve opwinding, tederheid, liefde, verlangen, vriendschap, geluk zijn we helaas verloren of kwijt geraakt.

We leven in een maatschappij die steeds moe-er, oppervlakkiger en verharder wordt … een samenleving waarin iedere dag handelingen en gedachten worden gemechaniseerd, emoties en genoegens gerobotiseerd. De moderne mens leeft veelal uit diepe angst voor volledig leven.

Dit op het netvlies was de voornaamste intuïtie voor Rolando Toro om een theoretisch model van het Biodanza systeem te ontwikkelen en te denken aan een wederopbouw, een renaissance te beginnen aan een echte diepe genezing. Een re-integratie traject dat als hoofddoel heeft het herstel van de gewonde emotionele kern van de mens. 

Zijn persoonlijke uitdaging was in Biodanza om een ??systeem te ontwikkelen dat zachtjes de gewonde intimiteit kon genezen, het vertrouwen en de waarachtigheid van het leven kon laten zien. Een systeem dat niet met trauma of catharsis werkt maar met de gezonde en meest natuurlijke en oorspronkelijke instincten en genetische verwantschap met het leven wekt. De Opleiding tot Biodanza docent reikt tools aan met al deze aspecten aan de slag te gaan, en te dansen om om te beginnen die kostbare levensvlam in ons zelf weer te wekken.