Vakantie: Stembevrijding & Biodanza

Vakantie: Stembevrijding & Biodanza

za 10 augustus 17:00 tot za 17 augustus 10.00
Landgoed Preau, midden Frankrijk
L'Huy Préau
Chatin
Website:
Ga naar de website
Telefoonnummer:
06-49864654
Doelgroep:
Volwassenen
Niveau:
Gemengd
Duur:
Meerdaags
Kosten:
Workshop: € 395,- bij aanmelden èn betalen vóór 6 mei 2024, daarna betaal je € 435,- ) Verblijf: inclusief heerlijk biologische en vegetarische maaltijden, varieert van 520,- tot 920,- afhankelijk vd accommodatie die je kiest
Docente:
Renee Mars
Organisator:
Renee Mars

RUIMTE VOOR JOU(W) STEM & DANS

Een week waarin je via Stem en Dans kunt ervaren hoe bevrijdend het is jezelf alle ruimte te geven. Om dat wat al in jou aanwezig is, zich te laten ontvouwen. We beloven je dat je er ruimer van naar huis keert! 

Met behulp van Stembevrijding en Biodanza ontdek je deze week wat er in jou ruimte nodig heeft, om tot volle bloei te kunnen komen.
In elk mens leeft het verlangen expressie te geven aan wie wij in wezen zijn. Je zult gaan ervaren wat er nodig is in dit proces, om jezelf stapje voor stapje te laten zien en horen, door steeds opnieuw de beweging naar binnen en naar buiten te maken. Wat blijkt er nu te komen, bewegend van moment tot moment?

Waarin begrens je jezelf? Of waar verlies je het contact met jezelf of je omgeving? Welke beweging wil er in jou ontstaan als je jezelf niet terughoudt? Wanneer zou je juist een grens moeten trekken om jezelf meer recht te doen?
Ont-dek in jouw eigen tempo hoe jij klinkt en beweegt als je jezelf de ruimte geeft, met aandacht voor alles wat zich in jou aandient. Laat je zelf verrassen!

Over stembevrijding: 

Stembevrijding gaat over het in alle vrijheid stem geven aan wat er in jou leeft. We gebruiken ons lichaam en gevoel om contact te maken met wat er in ons leeft. Je laat je vol moed horen, ongeacht het eindresultaat. Je zingt omdat je het verlangen hebt jezelf te laten horen, niet om iets te bereiken. Dat is best spannend! Het fijne van stembevrijding is, dat je die spanning mee kunt nemen, omdat het de toegang is tot waar jij op dat moment bent. Zo kun je elk gevoel, zoals vreugde, verdriet, kracht of kwetsbaarheid gebruiken als toegang om vanuit je zelf te zingen. Alleen dat is al erg bevrijdend, je hoeft nl. niet ergens anders te zijn dan waar je op dat moment bent.
Zodra je je hieraan durft over te geven en je opvattingen overboord durft te gooien, zul je ervaren hoe bevrijdend het is jouw geluid te laten horen. Je voelt wat de trilling van jouw stem teweeg brengt en dit is vaak zowel ontroerend voor jezelf als voor de luisteraar. Je maakt contact met jouw authenticiteit en zo kan er een grote innerlijke rust, ruimte en kracht ontstaan.

Over dans: 

Dans en muziek bieden een prachtige gelegenheid om jezelf te ontplooien. In de dans kun je jouw vitaliteit ervaren. Ook kun je ontdekken waar jouw hart sneller voor gaat kloppen. Het nodigt je uit expressie te geven aan wie jij bent.

Voor de dans die we deze week doen heb je geen danservaring nodig of een goede conditie. Het gaat niet om het maken van mooie bewegingen, maar om uitdrukking geven aan wat er in jou leeft.

De muziek waarop we dansen varieert van Zuid-Amerikaans tot Jazz en van Afrikaans, Klassiek tot Pop.  Bij iedere oefening hoort andere muziek: ritmisch en energiek, melodisch of verstilt. Je danst op jezelf, met zijn tweeën of in een groep. De dans helpt je om in contact met je lichaam en gevoel te komen en het denken even uit te schakelen. Bij deze manier van dansen gebruiken we om die reden geen woorden. Ook biedt het je een mooie mogelijkheid om je te openen en elkaar op een andere manier te ontmoeten, buiten de woorden, in de dans.

Over de combinatie van stem & dans: 

Stem en dans zijn twee manieren van Zelf- expressie die elkaar mooi aanvullen en ondersteunen. Door te dansen zak je lekker in je lichaam en maak je je lichaam vrijer, waardoor je makkelijker bij je gevoel komt. Zingen trilt andere lagen in ons wakker en nodigt uit om zichtbaar en hoorbaar te worden.
Soms wisselen we het dansen en werken met de stem af en soms vervlechten we deze twee. Bij beide vormen gaat het niet om hoe het er uit ziet of klinkt, maar om de ervaring.
Wat we nodig hebben,
is de ruimte om onszelf te zijn 

Voor wie:

– Voor iedereen die nieuwsgierig is naar wat stem en dans je kan brengen of nieuwe inspiratie wil opdoen.
– Voor wie zichzelf graag (meer) ruimte wil geven en wil ontdekken wat daarin kan helpen
– Voor wie zichzelf meer wil laten zien en horen, kan daar in deze week mee oefenen.

– Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen stem en dans èn die van de ander.

Docenten:
Renee Mars: www.reneemars.nl
Ik ben iedere keer weer dankbaar dat ik dit werk mag doen. Het is prachtig om te zien hoe dans en stem mensen uitnodigen uitdrukking te geven aan wat er in hen leeft, hoe het je verbindt met je hart en met wat werkelijk van belang is. Ik vind het een rijkdom om met mensen te werken en te leren over voor mij essentiële thema’s van het leven: vertrouwen, overgave, liefde en dankbaarheid.

Van oorsprong ben ik theaterdocent en heb jarenlang in de kunsteducatie en het jeugdtheater gewerkt. Vanaf 2007 ben ik werkzaam als Biodanzadocent en sinds 2012 ook als Stembevrijder. Daarnaast heb ik een eigen praktijk als Psychosociaal Therapeut: www.stroomopwaarts.nu

Diete Sybesma: www.jouwvrijelied.nl 
Ik ben stembevrijder, pianiste en Alexander Techniek docente. Muziek is mijn grote passie! Een aantal jaren geleden heb ik de switch gemaakt van klassiek musicus naar een meer Zijns-georiënteerde manier van muziek maken. Muziek en met name onze stem brengt ons in directe verbinding met ons Zelf en elkaar. In elk mens leeft het verlangen expressie te geven aan wie wij in wezen zijn. Naast dat dit ook mijn verlangen is, vind ik het een mooi proces om andere mensen te begeleiden de verbinding te maken om?tot deze Zelf-expressie te komen. Ik?ondersteun je graag je eigen stem spelenderwijs en onderzoekend?te vinden en te laten klinken?in het tempo dat jou past.  

Ervaring deelnemers:  Hieronder enkele reacties van deelnemers op de Stem & dansweek van afgelopen jaar:

 • Ik ben weer thuis en voel de prachtige week nog nazoemen in mijn hart. Ik heb de diepte van mijn eigen kracht hervonden en dat is heel belangrijk voor mij. Vandaar uit beweeg ik nu al anders door het leven, wat fijn! En ik voel  me heel gevuld, echt vanuit de bron van liefde die jullie in de week zo prachtig openen en aanraken. Het heeft me ook veel lichtheid gegeven. Dankjewel, dankjewel! Evelien
 • Wat was het weer een fantastische week. Ik vind dat jullie voor zowel onervaren als ervaren deelnemers een hele goede opbouw hadden.
  Al kunnen woorden niet goed omschrijven wat ik in deze Stem & dansweek heb ervaren, bij deze een paar dingen die bij mij het meest geresoneerd hebben (en sommigen nog steeds doen). -In geborgenheid woordeloos herkenning en erkenning ervaren.
  -Aanwezig zijn in een breed spectrum en gelaagdheid van wat in mij speelt.
  -Een ingehouden boosheid uit mijn jeugd kunnen uiten. Kwaadheid van frustratie die nu als voeding dient voor kracht.
  -Diep verdriet is weggevloeid door mijn tranen
  -Intense dankbaarheid overstijgt de vergankelijkheid van leven. Karin
 • “Ik ben geraakt, geïnspireerd en bij mijn kracht gekomen door het proces van alle oefeningen. Jullie deskundigheid en integriteit was geweldig. Fijn dat jullie ook je zelf lieten zien. Ik vond de afwisseling van dansen en klinken fijn en jullie zorgvuldigheid naar de groep en elkaar toe was inspireren: een geweldig duo: ga zo door!”

Geef je voor de cursus op bij Renée: info@reneemars.nl . Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een factuur voor de cursuskosten.

Vóór half juli 2024 krijg je nog een mail met praktische informatie t.a.v. de week.
Er kunnen maximaal 18 mensen deelnemen dus aarzel niet te lang, afgelopen jaren grepen mensen regelmatig mis omdat het al vol was.

Verblijf:
Op een prachtig landgoed met heerlijk vegetarische èn veelal biologische eten uit de permacultuur-tuin.
Je verblijf regel je rechtstreeks met Preau,  hoe eerder je je aanmeldt des te meer keuze er is: van een eigen of budget tent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hotel tenten, kamers in het huis of nieuwe accommodatie met eigen sanitair. Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky die de accommodatie regelt. Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email: info@preau.nl

Vervoer:
Préau heeft een liftservice, via een prikbord op de website van Preau. Kijk bij Route voor alle informatie.