Klinische biodanza

Mensen met een medisch gerelateerde (psychisch of fysiek) beperking hebben soms een bijzondere benadering nodig of vinden het prettig om samen met lotgenoten te dansen. Het spectrum binnen klinische biodanza is zeer breed, een aantal subgroepen wordt hieronder genoemd.

Biodanza voor mensen met psychische beperkingen

In Biodanza word gewerkt met het gezonde deel van de mens. Van hieruit worden mensen geraakt door muziek en beweging waardoor vreugde en plezier in het leven gaat toenemen. Om vanuit deze methode te werken zullen de klachten van de aandoening of beperking verminderen, omdat het gezonde deel word versterkt.

Toon alle docenten die biodanza (kunnen/willen) geven aan mensen met een psychische beperking

Biodanza voor mensen met fysieke beperkingen

In Biodanza kan je bewegen op de manier die voor jou goed is in je eigen ritme. Als je een fysieke beperking hebt word er gekeken naar wat er wel mogelijk is. Zo nodig kunnen oefeningen ook zittend op een stoel worden gedaan. In Biodanza word gewerkt met het gezonde deel van de mens. Van hieruit worden mensen geraakt door muziek en beweging waardoor vreugde en plezier in het leven gaat toenemen. Om vanuit deze methode te werken zullen de klachten van de aandoening of beperking verminderen, omdat het gezonde deel word versterkt.
Veel docenten van regulieren groepen of evenementen zullen zullen dansers met een (kleine) fysieke beperking ook welkom heten in de groep, als de danser voor zichzelf kan zorgen en geen zware belasting voor de groep vormt.

Toon alle docenten die biodanza (kunnen/willen) geven aan mensen met een fysieke beperking