Hannie Burgmeijer

Website
Mijn eerste Biodanza workshop was in november 2002. Ik werd er direct door gegrepen. De vrijheid die ik daar in mezelf ervoer, was helemaal nieuw voor me. Het was alsof mijn hart eindelijk de ruimte kreeg om te mogen zijn wie ik was. Het was het thuiskomen in mezelf.
In de eerste anderhalf jaar dat ik alleen maar eenmaal per week danste in Den Haag , heb ik wel vier keer willen stoppen met Biodanza. Gelukkig heb ik dat niet gedaan en telkens bleek achteraf dat ik was aangelopen tegen een blokkade in mezelf. De bevrijding van deze blokkades heb ik toen ervaren als overwinningen op mezelf, om steeds meer open te gaan.  Biodanza is een fantastische methode om lagen van je masker en je harnas kwijt te raken en steeds meer te worden wie je werkelijk bent, steeds meer in puurheid te mogen zijn.
Omdat ik steeds meer happiness ging ervaren, ben ik meer en meer biodanza gaan doen en uiteindelijk heb ik de keus gemaakt om de lerarenopleiding te gaan volgen aan de Rolando Toro school voor Biodanza Midden-Nederland. Deze driejarige opleiding heb ik in juni 2009 afgerond en op 8-1-2011 heb ik mijn afstudeerscriptie gepresenteerd over het onderwerp Biodanza voor mensen met een eetstoornis. Wil je de scriptie ( 100 pagina's) digitaal ontvangen? Dat kan via de mail.

Binnen biodanza heb ik inmiddels een heerlijke vriendenkring opgebouwd met diepe vriendschappen, waaronder ook met mijn danscollega Paula. Ik ben getrouwd en moeder van een prachtige tienerdochter. Sinds dat ikzelf les ben gaan geven, is mijn man ook eindelijk  mee komen dansen, ik ben daar heel dankbaar voor, want dat heeft de verbinding met mijn man grandioos verbeterd en verdiept. In 2010 ben ik vijftig jaar geworden en voor mij was dat een fantastische mijlpaal, om mijn energie in deze nieuwe fase te gebruiken voor mijn nieuwe levensdoel, namelijk: het uitdragen van biodanza en iedereen te helpen om stralender, vitaler en gelukkiger te worden. Mijn 50 ste verjaardag heb ik middels een biodanza-workshop, waarin een ritueel verwerkt zat, mijn wijze Sarah verwelkomd. Het was een heerlijk feest, waarbij een deel van mijn familie, vrienden, collega's en biodanza-vrienden aanwezig waren, zie onder. Ik kan iedereen zo'n ver-jarings-feest van harte aanbevelen.

College Paula met wie ik haast 4 jaar samen biodanza heb gegeven, is met Peter op 22-2-2013 verhuist naar Denemarken om daar een natuurcamping en de biodanza op te gaan zetten. Hierdoor zet ik Biodanza 4 happiness alleen voort, met de hulp van mijn man Jan en vele helpers.
Een spannende en mooie kans, waardoor  ik mijn baan bij de Gemeente Den Haag heb opgezegd om zo helemaal te gaan voor de biodanza.

Biodanza blijft voor mij, iedere keer weer, een prachtig middel om me meer en meer te openen voor mijn puurheid en authenticiteit en om meer in liefde te zijn. En het is fantastisch om ook andere mensen daarbij te helpen.

In februari 2014 is bij mij borstkanker geconstateerd, een heftige tijd, maar ook die fase ben ik dansend doorgekomen. Zelfs met chemo heb ik door gedanst en heeft het me ontzettend geholpen in mijn helingsproces. Dit proces heeft me op een nog diepere gevoelslaag gebracht. Ja, mijn blonde lange haren ben ik wel kwijtgeraakt, maar ook dat is loslaten, transformatie en gelukkig groeit mijn haar weer sedert december 2014 en brengt mijn proces om te herstellen, niet alleen van de chemo, maar ook om helemaal gezond te worden, veel bewustzijn.

En mijn leven zet zich dansend voort, ook nu mijn 25 jarige dochter een intens proces doormaakt tgv kanker. Alles is te dansen en helpt me in mijn proces en ben daar heel dankbaar voor. Inmiddels is ze na een relatief kort en intens ziekteproces op 12-5-2021 vredig overgegaan en danst ze vanuit een andere dimensie vast met me mee. Maar in ieder geval is ze aanwezig in mijn hart.

In juli 2022 op een festival tijdens een biodanza workshop van een collega, kwam ik ineens voor een man, een bijzondere man te staan en het was pats boem. Binnen no time tilde hij me op en draaide me in het rond. Het was zijn eerste biodanza-workshop en was gevraagd door mijn collega om halverwege de les hang/ handpan te spelen. Heb hem, na wat heen en weer gebel, meegevraagd als helper voor mijn Texel-midweek, ook om op het strand handpan te spelen. En inmiddels woon ik vanaf oktober 2022 bij hem in Zaandam, na een harmonieuze echtscheiding.  Super dankbaar ben ik om wat het leven me, na de Hoge School lessen van het leven met mijn dochter, brengt, de vreugde, de lessen, de bewustwording. En wat er ook is in mijn leven, het dansen brengt mij bij mijn innerlijke kern en laat alles wat mij niet dient, weer los.

Weekgroepen van Hannie

Evenementen van Hannie

Zomerse midweek op Texel ma 12 augustus om 17:00De Breemhoeve Docente: Hannie Burgmeijer

Een midweek dansen op het prachtige Texel,. We dansen op het strand en in de natuur en binnen op de locatie, ga jij mee?
Met 3 vrije middagen om verder te genieten van het prachtige Texel.